Over mij / About

Heleen van Heuvel Fijne Kunst

Na Het behalen van mijn diploma Illustratie 2e fase aan de Kon. Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag heb ik de ‘Philips Award’ gewonnen. Deze prijs, een beurs voor een jaar studie aan een academie naar keuze bracht mij naar Londen waar ik de Post Graduate Course Illustration aan het Central Saint Martins College of Art and Design heb gevolgd.
Terug in Nederland ging ik als Illustrator aan de slag en daarnaast werkte ik als parttime illustrator en vormgever bij Rijkswaterstaat-RIKZ. Ik werkte twee jaar voor de kinderpagina van NRC Handelsblad. Een deel van deze illustraties heb ik gebundeld in een boekje ‘Het Alfabet van de Hond Spier.’ Momenteel werk ik part time voor Ella verloskundigen, ik verzorg de communicatie, websites, social media en design. Daarnaast maak ik wanneer ik kan fijne kunst!

After obtaining my degree in Illustration at the Royal Academy of Art in The Hague I won the “Philips Award”. This prize, a grant for a year at an European Academy of choice, brought me to London where I attended the Post Graduate Course Illustration at Central Saint Martins College of Art and Design.
Back in the Holland I started working as an Illustrator whilst also having a part-time job as illustrator and designer at the Ministry of Water-Management, Rijkswaterstaat-RIKZ. I worked for two years for the weekly children’s page of the dutch newspaper NRC Handelsblad. Currently I paint for fijne kunst and I work part time for Ella obstetric care in The Hague, where I take care of communication, websites, social media and design.

Opleiding:
Hogeschool Rotterdam en omstreken: Lerarenopleiding tekenen 2e graads
Kon. Academie van Beeldende Kunsten Den Haag: Illustratie 2e fase
Central Saint Martins College of Art and Design Londen: Post graduate course Illustration

Exposities

  • Galerie Andrea Den Haag – solo
  • Galerie Weimar55 Den Haag – groepsexpositie
  • Restaurant Hagedis Den Haag – solo
  • Kasteel Doorwerth Doorwerth – solo
  • Deelname open ateliers Duinoord: 2011, 2012, 2015 en 2020.

Wapenfeit: 
1993: 1e prijs ‘Philips Award’ Internationale kunstprijsvraag.
De prijs bestond uit een beurs (30.000 gulden) voor een jaar studie aan een academie in Europa.

In de pers:
Een uur Ischa op 11 april 1993(!), interview n.a.v. het winnen van de Philips Award.
Hier ben ik jarenlang niet trots op geweest en terugluisteren heb ik lang niet gedaan.
Ischa Meijer was goed met grote namen maar niet met een beginnend ‘meisje’ zoals ik, luister maar.
https://www.vpro.nl/speel~POMS_VPRO_195509~nora-salomons-ischa-11-april-1993~.html

Opdrachtgevers: 
NRC handelsblad, VIVA, Nieuwe Revu, Haagsche Courant, Stichting Biblionef, Rijkswaterstaat – RIKZ

Nog meer fijne kunst:
Gijs Huizinga, mijn zoon, maakt ook hele fijne kunst:
www.goesoe.nl
thingsthattalk.net

Scroll naar boven